Det hele begyndte en mørk, våd og iskoldt blæsende december nat, hvor jeg blev født ......

Jeg har altid drømt om at skrive den sætning som indledning til en ansøgning ...

- hvorfor?  JO da, det er en kliche af værste skuffe, men ikke ikke desto mindre er det den skinbarlige sandhed. Jeg er født sidst i december og det var mørkt kl 5 morgen, det regnede med isvand og der var storm. I dag er jeg 56 år og der er sket meget siden den gang. ................

Jeg er bosiddende i Munkebo på Fyn, men jeg kom først til øen i 1999. Jeg er Jyde, ikke nok med det jeg er østjyde – ja jeg er noget eksotisk som en ægte Viby dreng, en Viby J dreng!

Det er en speciel ting at være fra Viby og alle jeg kender eller kender til der er fra Viby, slår det 110% fast ved enhver lejlighed. Det gælder kendt som ukendt. Vi er ikke fra Århus – vi er fra Viby J og ingen er i tvivl om hvor det er! Uanset hvor jeg siden har boet og levet er det mit referencepunkt og jeg vender fra tid til anden tilbage bare lige for at tanke sjælen lidt op.

 

Noget af det jeg ind i mellem kokettere lidt med er at jeg fra forrige årtusinde og derfor har erfaringer og oplevelser mange andre absolut ikke kan have. I de fleste tilfælde er det jo fantasi, men ikke altid, tiden er gået og der er sket ændringer, men jeg var blandt de sidste på den sidste årgang der har oplevet at skulle gennem en egnethedsprøve for at få lov at starte i folkeskolen. Jeg bestod selvfølgelig og startede på Rosenvangsskolen året efter.

1. b - 1970/71
I øverste række 2. fra højre i hvid rullekrave er mig i 1 kl.klasse

Jeg gik på Rosenvang indtil fjerde klasse hvor vi flyttede til Vejlby-Risskov (og jo det staves korrekt med bindestreg) hvor jeg gik på Vejlby Skole hvor jeg afsluttede med 10. klasse udvidet.

Min arbejdshistorie kan ses på siden af sammen navn, men et vendepunkt af de største var da jeg blev far og blev gift – og vi flyttede udenfor stor byen til Galten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vejlby-skole
Hoved indgang til den nu nedlagte Vejlby Skole

Gå til sidste afsnit, hobbies

munkebo-pittoresk
Munkebo i pittoresk vinkel


Som berettet rykkede vi i 1999 til Fyn, til Munkebo og familien fulgte selvfølgelig med.

Efter nogle år blev jeg skilt og på det tidspunkt var min base blevet Fyn. Mine børn boede her, mine venner og omgangskreds var her. Så jeg blev her også og det er jo ik så dårligt endda. Jeg har tre dejlige voksne børn 2 sønner og en datter. JA, de har så også selv fået familier og er forlængst flyttet hjemme fra, men vi har stadig et godt forhold og ses når det er muligt og så er det sjovt.

Mens jeg blev skilt følte jeg det var nu eller aldrig hvis jeg skulle prøve noget andet, lave noget andet, uddanne mig i en anden retning. Så jeg lavede en plan sammen med SDU og statede på HF VUC i Odense og tog de fag der skulle til og startede i 2004 på SDU i Odense på historie studiet.

I dag bor jeg stadig i Munkebo, det er rart og der er miljø her i den gamle del af byen ned mod noret (det gamle værftsby rygte er stærkt overdrevet).  Jeg kan lide at bo her menneskene er generelt rare og imødekommende og naturen er bare skøn.  Alene det at have havet, fjorden helt tæt på er en vederkvægelse og jeg går ture hver dag.

vindues-view
Vindues view

Byen er tæt på Odense, Kerteminde og Nyborg og tæt på motorvejen så her bor jeg midt i Danmark med kort transport til både resten af Fyn, København, det meste af sjælland, Århus, Fredericia eller Vejle – jeg vil kunne komme på arbejde næsten hvor som helst indenfor en fornuftig pendler tid – det er næsten overdrevet luksus.

Jeg er pt single, det er næppe en blivende tilstand, men i mellemtiden gør det det så muligt for mig at dyrke venner, familie, kulturelle aktiviteter og min hobbies lidt mere end man ellers kan.

danefae

To interessante danefæ omend ikke fra samme epoker.

 

I min fritid dyrker jeg flere og synes jeg selv spændende og udbytterige aktiviteter og hobbies.

Jeg vil også her kun lige løfte en flig af alt det jeg interesserer mig for.

Jeg kan lide at se og være sammen med min familie og gør det så ofte det kan lade sig gøre.

Mine venner har en meget central plads i mit liv og det er ofte sammen med dem jeg deltager i forskellige kulturelle arrangementer som jeg nyder teater, biograf og meget gerne koncerter jazz, rock, irsk folkemusik  o.m.a.

 

Mine alt overskyggende rigtige hobbies er historie, øl brygning og lystfiskeri.

Historie er stadig meget vigtig for mig hvor jeg deltager i arrangementer, læser ny udgivelser og arbejder på et par artikler om middelalder øl og mad samt om gilder og specielt kalenter.. og og og..  et par ting mere som jeg håber med tiden egner sig til udgivelse.

 

Ølbrygning startede jeg med allerede som teenager, men det blev lagt lidt på hylden da familie og børn var det centrale. I forbindelse med mit historiestudie arbejdede jeg jo intenst med gilde og gilde forskning og øl er et basis element i gilderne – jeg begyndte at brygge øl igen og nu ud fra en historisk kontekst med bl.a. prøver på at rekonstruerer gamle opskrifter og bryggemetoder.

Det har så udviklet sig til at jeg er blevet en, ikke bare habil, men rigtig dygtig og god (hånd-/nano-)brygger med et stor repertoire med speciale i ales og stout. Selvfølgelig mødes jeg med andre bryggere også, det er også en del af min fritid.

 

Lystfiskeri er jeg også begyndt på igen og når man er som jeg, et menneske med højt aktivitets niveau og omgivet af mange slags støj, er det både en lise for sjælen og for hjernen (ja, jeg bryster mig at at have en sådan og sågar en aktiv en). Bare det at være ude ved havet, gerne ene og i stilhed med vinden luftende hjernen ud er en vederkvægelse og altid er der lige pludselig et par ekstra glade tanker suset ind. For man behøver jo ikke fange noget …. fisketurMeeeeen selvfølgelig er det allerbedste at fange nogle lækre fisk det smager slutteligt godt og så er der altså noget urtids reminiscens ved at fange sin mad selv, rense den og tilberede dem.

fisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rigsarkivet
Bl.a. Rigsarkivet har i perioder næsten været mit andet hjem